08 august 2012

Formuen - Update 8/2012


Aksjeportefølje: 97 000 (93) fordelt på følgende aksjer - 

USA:
Apple
Activision Blizzard
Procter & Gamble

Danmark:
Sjælsø-gruppen
Vestas Wind Systems

Norge
Golden Ocean Group
Seadrill

Sverige
Hennes & Mauritz B

Aksjefond: 18 000 (17) fordelt på:
Skagen Vekst
Skagen Global
Skagen Kon-tiki

Sum: 115 000 - (opp 5 000 fra 110 000 ved siste update) 

Jeg ligger stadig litt etter ift. målet om 150 000 kr i formue ved utgangen av 2012. Formuen har økt 15 000 på 6 måneder. Det er 4 måneder igjen til nyttår. Jeg må prøve å investere litt mer nå mot slutten for å kompensere.

Fond: Skagenfondene går frem - 1 000 kr siden Juli. Skagen Global er fortsatt det fondet som gjør det best.

Aksjer: Opp 4 000 kr. Dette er en ren kursgevinst, ettersom jeg først senere på måneden kommer til å skyte inn flere penger. En riktig bra måned med andre ord.

Hoveddriver nummer 1 er helt klart Apple, hvor jeg gjorde et lite klipp tidligere denne måneden, og kjøpte aksjer mens de var billige etter skuffelsen i forbindelse med kvartalsresultatet. Disse har steget pent i verdi, og bidrar pent til totalen. Les mer om handelen i Apple i dette innlegget.

Ellers steg Seadrill pent etter siste update, og jeg endte til slutt med å selge. Også denne med en god avkastning, men dårlig timing. Mer om det i dette innlegget.

Ellers har HM steget litt videre, og Vestas har i det minste sluttet å falle.

4 kommentarer:

 1. Smart å benytte muligheten ved midlertidige prisfall ved "dårlige" kvartalsresultater. Aksjemarkedet slutter aldri og overraske. Sende ned AAPL over 5% når de knuser sine egne estimater...
  Hva skal man si?


  Lykke til videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Aksjeamatøren:

   Tja, hva skal man si ja. Jeg synes John Maynard Keynes sier det best:

   "The market can stay irrational longer than you and I can stay solvent"

   Her ligger det jo også en advarsel mot å ta agressive veddemål mot et marked som man mener "feilpriser" aksjer. Akkurat i Apples tilfelle tror jeg den risikoen er liten for tiden, men man vet jo aldri.

   Nok en grunn til å like utbytteaksjer - Dermed er man jo mindre avhengig av at markedet er "enig" med en på sikt, ettersom man ihvertfall får ut en viss avkastning i form av utbytte.

   Slett
 2. Godt sitat det. For å unngå dette er det bra å selv bedømme hva du mener er en god pris. Så er det det samme hva markedet priser aksjen til akkurat den dagen/uka/måneden/året!

  Så lenge man mottar stigende utbytte så vinner du!

  Reglene mine på dette punktet er som følger:

  1. Betal en god pris
  2. Ikke selg for en dårlig pris.

  Enkelt å greit. Så lenge ikke noe drastisk skjer med selskapet man investerer i så er det ingen grunn til panikk ved kursfall. Det er en kjøpsmulighet. Virker som du følger samme filosofi.

  SvarSlett
 3. Hvordan velger du selskaper du investerer i?

  SvarSlett